Seurakunnan
ruokahuollossa valmistetaan tänä adventtina Pappilan jouluihin 90 litraa joulupuuroa. Jos
adventtien viettoja olisi neljä, puuroa tehtäisiin 110 litraa kuten viime
vuonna. Aika usein puuro syödään loppuun ja vapaaehtoisesta puuromaksusta
kertyy kiva summa ystävyysseurakunnalle Kihelkonnaan. Jos puuroa sattuu jäämään
yli, se annetaan vähävaraisille nokialaisille.
Tämä ei ehkä
ole kaikkein salaisin resepti maailmassa, mutta hyvä se on:
Riisipuuro,
4 annosta
2 dl vettä
1 litra
kermamaitoa
2 dl puuroriisiä
suolaa
Keitto-ohje
Kiehauta 2 dl
vettä teflon- tai puurokattilassa. Lisää 2 dl puuroriisiä ja noin 0,5 tl
suolaa. Anna kiehua pari minuuttia, kunnes vesi on imeytynyt riisiin. Lisää
litra kermamaitoa ja keitä hiljalleen kannen alla välillä sekoittaen noin 40
minuuttia. Mausta puuro suolalla oman maun mukaan.
Nam nam.
Toisen
advettisunnuntai ohjelmassa:
Klo 12
himmelityöpaja. Tehdään himmeli muovipilleistä. Pajan vetää Saara Viljanen.
Klo 13
tarinahetki. Nana Haveri kertoo ja maalaa joulutarinan.
klo 14 joululaulut.
Lauletaan yhdessä tuttuja joululauluja.
Askartelupiste
avoinna koko päivän, kaikenikäisille sopivia helppoja jouluisia askarteluja.
Anu Heiskanen,
tiedottaja
Ruokahuoltoesimies
Tanja Kuoppalalle (jolta yllä oleva joulupuuron reseptikin saatiin) joulu
merkitsee kiireen keskellä rauhoittumista. Tärkeintä joulussa on perhe ja
perinteet, kuten hyvä jouluruoka sekä joulukirkkoon kävely (toivottavasti)
lumihiutaleiden leijaillessa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti