maanantai 4. joulukuuta 2017

ATERIAYHTEYS

Yksi joulun tärkeimmistä ja keskeisimmistä elementeistä on ateriayhteys. Pappilan jouluissa herkutellaan perinteiseen malliin riisipuurolla, pipareilla ja glögillä. Tarjoilu alkaa klo 11 ja jatkuu niin kauan kuin herkkuja riittää. Pöytäkaveriksi saattaa istahtaa ennestään tuntematon tyyppi, josta yhteisen ruokailun jälkeen tuleekin tuttu.
Seurakunnan ruokahuollossa valmistetaan tänä adventtina Pappilan jouluihin 90 litraa joulupuuroa. Jos adventtien viettoja olisi neljä, puuroa tehtäisiin 110 litraa kuten viime vuonna. Aika usein puuro syödään loppuun ja vapaaehtoisesta puuromaksusta kertyy kiva summa ystävyysseurakunnalle Kihelkonnaan. Jos puuroa sattuu jäämään yli, se annetaan vähävaraisille nokialaisille.

Tämä ei ehkä ole kaikkein salaisin resepti maailmassa, mutta hyvä se on:

Riisipuuro, 4 annosta

2 dl vettä
1 litra kermamaitoa
2 dl puuroriisiä
suolaa

Keitto-ohje

Kiehauta 2 dl vettä teflon- tai puurokattilassa. Lisää 2 dl puuroriisiä ja noin 0,5 tl suolaa. Anna kiehua pari minuuttia, kunnes vesi on imeytynyt riisiin. Lisää litra kermamaitoa ja keitä hiljalleen kannen alla välillä sekoittaen noin 40 minuuttia. Mausta puuro suolalla oman maun mukaan.

Nam nam.

Toisen advettisunnuntai ohjelmassa:

Klo 12 himmelityöpaja. Tehdään himmeli muovipilleistä. Pajan vetää Saara Viljanen.
Klo 13 tarinahetki. Nana Haveri kertoo ja maalaa joulutarinan.
klo 14 joululaulut. Lauletaan yhdessä tuttuja joululauluja.
Askartelupiste avoinna koko päivän, kaikenikäisille sopivia helppoja jouluisia askarteluja.


Anu Heiskanen, tiedottaja

Ruokahuoltoesimies Tanja Kuoppalalle (jolta yllä oleva joulupuuron reseptikin saatiin) joulu merkitsee kiireen keskellä rauhoittumista. Tärkeintä joulussa on perhe ja perinteet, kuten hyvä jouluruoka sekä joulukirkkoon kävely (toivottavasti) lumihiutaleiden leijaillessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti