maanantai 18. joulukuuta 2017

SINÄ, KUTSUTTUTänä vuonna neljäs adventti osuu jouluaatoksi. Pappilan joulua ei ole, mutta seurakunnassa tapahtuu muuten paljon kaikkea. Niistä ja muista joulun tapahtumista löytyy tietoa seurakunnan esitteestä ja nettisivuilta.

Jouluaaton musiikkihartauteen Nokian kirkossa klo 17 kutsutaan tekstillä, joka sopii kutsuksi kaikkiin muihinkin tapahtumiin – sekä itse jouluun. Pastori Reijo Ylimys kirjoittaa:

”Ja näinä päivinä tapahtui...

Kun aatto saa ehtoolle, tohina vaimenee. Odotettu tapahtui. Ja odottamaton. Kuin ensimmäisenä jouluna.

Moni kinkku kärähti, kakku lässähti, torat ja riidat ovat tulleet ja alkaneet, toivottavasti myös sovittu ja päättyneet, sopimattomien lahjojen ostoskuitit on etsitty...

On aika, aika on antaa joulun tulla. Odotus, puuhat, valmistelu kuuluvat asiaan, virittävät oikeaa tunnelmaa. Mutta niin vähän on oikeasti tarpeellista, välttämätöntä vielä vähempi: Kristuksen suloinen tuoksu.

Ison Kirjan sanat, todistavat väkevästi Luojan valtasuuruudesta ja jouluna alkaneesta uudesta luomakunnan opetussuunnitelmasta. Ja niin iankaikkisuuden ikkuna on hetken avoinna, Taivas koskettaa maata, Pyhä arkea, Ikuisuus aikaa, Tuonpuoleinen tämänpuoleisuutta.

Tule mukaan. Vaikka kuinka kivisten tuskan kynnysten yli. Sinulla on paikka, sinua odotetaan. Poikani, Tyttäreni, Joulun Lapseni, Sinä pääsit sittenkin tulemaan, on Jumalan tervehdys tulijalle, Sinulle.

Anna itsesi vain olla, Jumalan uskoa sinussa. Sinun ei tarvitse jaksaa mitään, ei pystyä, kyetä, osata mitään. Lapsen lailla saat olla, levätä Jumalan sylissä, ikiaikaiset, vahvat käsivarret sinua kantaa.

Anna Jumalan rakastaa. Syntiset ovat kauniita, koska heitä rakastetaan. Ei meitä rakasteta siksi, että olemme kauniita. Jumalan sylissä, silmissä, käsissä, ajatuksissa olet, kaunis. Sinä olet. Usko pois.”

Siunattua joulua.

Anu Heiskanen, tiedottaja, jonka mielestä pastorin teksti kertoo olennaisen siitä, mitä joulu hänelle merkitsee.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti