sunnuntai 20. joulukuuta 2015

Karitsan katse


Karitsa
 

Synnyin juuri. Se on kovin outoa. Äitini katselee minua uteliaasti, nuolee turkkiani puhtaaksi. Maailma on uusi, se on valtava. Katson tähtistä taivasta yläpuolellani ja laajoja ketoja ympärilläni. Näin suureen maailmaanko minun on uskallettava tulla? Äiti, tarvitsen turvaa!

Rimpuilen jaloilleni. Huteraa. Näen paljon muita lampaita, erilaisia, eri värisiä ja eri-ikäisiä. Olen vastasyntynyt, enkä siksi tunne muita kuin äitini. Ovatkohan he ystävällisiä? Äitini lohduttaa minua hiljaisella kosketuksellaan. Kaikki selviää vielä.

Joukkoomme kuuluu myös kaksijalkaisia, ihmisiä. Muutama heistä näyttää aika väsyneeltä. Mikähän heitä niin väsyttää? Tuon yhden katse on lempeä, ehkä vähän huolestunut. Hän silittää minua ja hymyilee. Alan uskoa siihen, että tästä syntymisestä selvitään.

Nyt häikäisee! Äiti, päästä minut piiloon mahan alle! Kurkistan turvapaikastani, ja näen jotain valtavan kirkasta ja komeaa. Valo sattuu silmiin. Ensin yhden, sitten useamman olennon, jotka puhuvat meille. Korvissani humisee. En ymmärrä noita outoja sanoja. Yksi valoisista olennoista tuntuu katsovan suoraan minuun. Se katse tuntuu vatsanpohjassa saakka.

Laumamme ihmiset ovat hämmästyneitä ja tuijottavat suu auki olentoja. 

Joku taitaa itkeä. Mitä nyt tapahtuu? He kokoavat tavaroitaan ja ovat lähdössä jonnekin. Älkää jättäkö meitä!

Äiti rauhoittaa minua. Ihmiset ovat usein tuollaisia. Kiirehtivät paikasta toiseen. Ei hätää, ei ole syytä pelkoon.

Nukahdan. Äidin kylki on lämmin, sen vieressä on turvallista maata.

Herään siihen kun ihmiset tulevat takaisin. He vaikuttavat hengästyneiltä, kasvonsa punehtuneilta. Heitä ei väsytä enää, jokin on muuttunut. Se lempeäkatseinen tulee luokseni ja ottaa syliin. Hän juttelee hiljaa ihmeellisestä vastasyntyneestä. Puhuukohan hän minusta? Rauhoitun hänen matalaan ääneensä. Syntyminen, tähän maailmaan tutustuminen tuntuu jo ihan hyvältä. Nukahdan uudelleen.

Hanne von Weissenberg

Pastori, verkosto- ja yhteisötyön asiantuntia, Tampereen hiippakunta
 
Hämmästyttävän hyvää joulua jokaiselle!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti