maanantai 20. marraskuuta 2017

ILOSANOMA 
Meille Pappilan joulun tekijöille iloinen joulun odotus alkaa jo tammi–helmikuussa, kun pidämme palautepalaverin edellisen adventin Pappilan joulusta. Kertaamme tapahtumat adventti kerrallaan, kirjaamme onnistumiset ja vaikeudet ja sovimme sen, toteutetaanko Pappilan joulu alkaneena vuonna. Joka kerta se on ollut heti selvää, että kyllä toteutetaan. Tänäkin vuonna, jolloin adventteja on vain kolme, neljännen osuessa jouluaatoksi.

Niin kuin ensimmäisestä joulusta niin Pappilan joulustakin on viestittävä, että ihmiset löytäisivät paikalle. Pappilan joulusta tiedotetaan montaa kanavaa käyttäen; on oma Facebook-sivu, jonne postaillaan kuvia ja tunnelmia, ja tämä blogi, tapahtumaa pidetään esillä paikallislehdessä ja seurakunnan verkkosivuilla ja Facebook-sivulla. Joulun ajan peittojakeluna jaettavassa esitteessä (ilmestyy 1.12.) Pappilan joulu on näkyvästi esillä. Julisteita laitetaan ilmoitustauluille. Näitä suunnitellaan ja toteutetaan pitkin vuotta, mietitään ulkoasuja ja sisältöjä.

Mutta, mietin, onko tärkein viestintäkanava sittenkin tuo Jeesuksen syntymän aikainen tapa? Että ihminen menee ihmisen luo, kertoo asiasta ja kutsuu mukaan. Onhan se. Eikö vain? Sen toteutus on yksinkertainen: ”Hei, mä kuulin, että Maatialan pappilassa järjestetään Pappilan joulu -tapahtumia kolmena ekana adventtisunnuntaina klo 11–15. Siellä on kuulemma hyvää puuroa ja jouluisaa ohjelmaa. Mennäänkö?” Haastan sinut, Lukija, olemaan tämän ilosanoman välittäjä. Tule mukaan, kutsu mukaan!

Anu Heiskanen, tiedottaja

Kirjoittajalle joulu on sekä syvällinen, hengellinen juhla että rento loma-aika yhdessä perheväen kanssa. Kalenteriin on tullut merkintöjä seurakunnan joulun ajan tapahtumista, leffa-illasta sekä jääkiekon paikallisottelusta, jossa Ilves kukistaa Tapparan ja aloittaa ilmiömäisen nousukauden. Sellainenkin ihme voi jouluna tapahtua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti