maanantai 2. tammikuuta 2017

Matka päättyy - ja matka alkaaLoppiainen. Loppu. Perille pääsy. The end. Vai uusi alku?

Vaikka Itämaan tietäjät ja me olemme tämän joulun kanssa päässeet perille, matkat jatkuvat. Tietäjät ja me lähdemme levittämään kuulemaamme ilosanomaa. Kertomaan kaikille mitä on tapahtunut ja miten se vaikuttaa elämäämme.

Miten se sitten vaikuttaa elämäämme, että maailmaan on syntynyt Vapahtaja?

Pastori Timo Uotila pohti seurakunnan jouluesitteen tervehdystekstissä, kuinka meitä tänä aikana tarkkaillaan, arvotetaan, arvostellaan ja mitataan. Elämme mittaamisen, kelpaamisen ja pystymisen maailmassa, vaikka emme niin tahtoisi. Meitä kuormittaa tietoisuus, että aikamme lupaa yhä enemmän niille, joilla on ja yhä vähemmän niille, joilla ei ole.

Tähän maailmaan on syntynyt Vapahtaja, joka tarjoaa toisenlaisen näkökulman, mitatun armottomuuden sijaan mittaamattoman armon – ja rakkauden. Rakkauden, jonka kokeminen tuo mielenrauhan ja synnyttää rakkauden tekoja. Syntyy halu kapinoida vallitsevia kovia arvoja kohtaan. Ei ole tarpeen jäädä kelpaamisen ja pystymisen oravanpyörään. On tarpeen luopua liiastaan ja antaa niille, joilla ei ole.

Saattaapa tuo rakkaus aiheuttaa myös puhekyvyn hetkellistä katoamista; Pappilan joulun järjestäjät ovat mykkänä kiitollisuudesta lahjoitusten äärellä. Ruokatarvikkeita ja joululahjoja vähävaraisille nokialaisperheille tuotiin Pappilaan tänäkin jouluna valtavat määrät. Valtava määrä on tarpeen, sillä valtava on avun tarpeen määräkin. Lämmin kiitos.

Voisiko tämä loppiainen olla matkan alku vuoteen, jossa joka päivä saisi olla läsnä pienen Kristus-lapsen armo ja rakkaus?

Voisi.

Pappilan joulun blogi jää lepäilemään antaen kuulua itsestään ensi vuonna, kun joulu taas on tuloillaan.


Anu Heiskanen, tiedottaja


Ps. Loppiaisena pe 6.1. on messu Nokian kirkossa klo 10. Messun jälkeen voi tutustua kohennettuun kirkkomuseoon. Facebookissa https://www.facebook.com/Nokianseurakunta/ julkaistaan video, jossa kirkon entinen suntio, Erkki Puustinen, kertoo museosta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti